Startly Software (Startly.nl)

Doel van de site

Met ons eerste officiële project hadden we 2 doelen. Allereerst moest de site functioneren als portfolio website. Uiteindelijk hopen we dat bezoekers converteren door een offerte aan te vragen.

Vanzelfsprekend zou het ontwerp er netjes uit moeten zien, en makkelijk te navigeren zijn. Ook moest er aandacht voor SEO genomen worden, door te zorgen dat overal de juiste tags waren gebruikt.

Ook het admin paneel moest netjes en gebruiksvriendelijk zijn, want hiermee willen wij onszelf juist onderscheiden in de industrie.

Tijd om aan de slag te gaan!

Layout 

Een goed website ontwerp begint met een layout. Onze homepagina moest op een logische manier worden ingedeeld, om zo de doelen zo effectief mogelijk te bereiken. 

We hebben de volgorde van verschillende elementen zo gekozen:

Ontwerp gerelateerde features,  portfolio (omdat dit toch altijd erg visueel blijft), features voor eigenaars, prijs en contact formulier.

Hiervan is een schets gemaakt voor onze designer om mee te werken.

Design

Voor het ontwerp van de site hebben we gekozen voor een stijl met veel ronde hoeken. Dit geeft vaak een vriendelijk uiterlijk. Om het toch professioneel te houden gebruiken we veel wit, en om op zo veel mogelijk monitors en schermen een mooi uiterlijk te krijgen is lichtblauw de hoofdkleur geworden. 

Voor afwisseling gebruiken we af en toe een donker achtergrond. 

Afbeeldingen, icoontjes en lettertypen vinden we in gratis archieven. Dit bespaard veel geld, aangezien een licentie voor één lettertype soms al 30 euro kan kosten. 

Na het overwegen van verschillende kleuren en details hadden we ons complete Photoshop bestand met het afgemaakte ontwerp!

Code

Bij het converteren van een ontwerp naar een functionele website zijn de details heel belangrijk. Zo is het bijvoorbeeld essentieel om te testen op meerdere apparaten en webbrowsers. 

Met behulp van Bootstrap was het eenvoudig om de website responsive te krijgen.

Ten slotte hebben wij JavaScript animaties toegevoegd en enkele andere functies om gebruiksgemak te vergroten.

WordPress

Om te voorkomen dat we nog meer code moeten schrijven, willen we onze site in WordPress. Hierin kunnen we vervolgens ook ons portfolio bijhouden, een werkend contactformulier maken en content aanpassen. 

Omzetten naar WordPress is vaak niet makkelijk en veroorzaakte de nodige hersenkrakers. We hebben dus ook veel belangrijke dingen geleerd tijdens het proces, en uiteindelijk werkte alle functies!

Content

Wij vinden het belangrijk dat wijzelf en onze klanten makkelijk content kunnen schrijven voor de website, of zelfs hele nieuwe pagina’s kunnen maken.

En dus gebruiken wij Elementor, een WordPress editor vol met functies. Dit artikel is geschreven in Elementor, en ook de layout kan helemaal worden aangepast. Ze hebben zelfs volledige secties (zoals contact, FAQ of reviews), die je zo erin kunt plaatsen.

Ga verder!

Wil jij ook zo’n site? Vraag dan direct een offerte aan! Gebruik het menu bovenaan het scherm om terug te gaan.